Απολύμανση

Απολύμανση

Είναι η χρήση φυσικών, χημικών ή άλλων μέσων για την απομάκρυνση, αδρανοποίηση ή καταστροφή επιβλαβών μικροοργανισμών, δηλητηριωδών ή χημικών από άτομα, χώρους επιφάνειες ή αντικείμενα.

Η απολύμανση διαφέρει από την αποστείρωση. Καθιστά ένα άτομο ή αντικείμενο κατά ένα μεγάλο μέρος, όχι πλήρως, ελεύθερο από μολυσματικούς παράγοντες.

Στους στόχους της απολύμανσης είναι η εξουδετέρωση βακτηρίων, μικροβίων, ιών, μυκήτων χρησιμοποιώντας το κατάλληλο εργαλείο για την κατάλληλη επιφάνεια στην οποία πρέπει να εφαρμοσθεί.

Ο SARS – CoV – 2 και η CoViD – 19 εποχή, έδωσαν μία νέα βαρύτητα στην σημαντικότητα της απολύμανσης επιφανειών, ειδικά στην πρώτη περίοδο της πανδημίας όπου η τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι τακτικές απολυμάνσεις ήταν το μόνο όπλο της ανθρωπότητας έναντι του ιού.

Ειδικά χαρακτηριστικά απολύμανσης

Ασφαλή χρήση

Στους οικιακούς χώρους, η απολύμανση χρησιμοποιεί εργαλεία για μη πορώδη υλικά (σκληρές επιφάνειες) αλλά και για αυτά που χαρακτηρίζονται ως ευαίσθητα (στρώμα, μαξιλάρι, στοιχεία καθιστικού).

Κλείστε ραντεβού

Χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα μπορείτε να ορίσετε την ημερομηνία και την ώρα του ραντεβού σας. Σύντομα ένας εξειδικευμένος συνεργάτης θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας μέσα από την σελίδα Επικοινωνία.

Επικοινωνία

Έχετε περισσότερες απορίες ή θέλετε περισσότερες διευκρινίσεις για την διαδικασία της απεντόμωσης;

Χρησιμοποιήστε την φόρμα επικοινωνίας για να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ή εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας ώστε να μας καλέσετε.

Υγειονομική Αττικής Εταιρεία απεντόμωσης Αθήνα
Scroll to Top