Απεντόμωση σπιτιών και κτιρίων στην Αθήνα από εξειδικευμένα συνεργείας της Υγειονομικής Αττικής από κατσαρίδες, μυρμήγκια, κοριούς, ψύλλους

Απεντόμωση

Απεντόμωση

Με τον όρο, αναφερόμαστε στη ρύθμιση ή την διαχείριση ενός είδους που ορίζεται ως παράσιτο και μπορεί να θεωρηθεί επιζήμιο για την υγεία του ανθρώπου, την οικολογία ή την οικονομία.

Το πιο συνηθισμένο παράσιτο στο οικιακό περιβάλλον είναι η κατσαρίδα (αμερικάνικη, ασιατική, γερμανική). Κουνούπια, μυρμήγκια, μύγες, σκόροι, σκουλήκια (μυριάποδα), συμπληρώνουν τη λίστα με τα πιο συνηθισμένα παράσιτα που προβληματίζουν.

Στις ειδικές απεντομώσεις, θεραπείες που απαιτούν εξειδίκευση και προϋπηρεσία σε σχετικές εφαρμογές, συναντάμε τα αιμομυζητικά έντομα, ψύλλους και κοριούς. Πρόκειται για παράσιτα που προκαλούν μεγάλη ζημία στην πνευματική υγεία, την σωματική υγεία, τα περιουσιακά στοιχεία, τα κατοικίδια και το κοινωνικό περιβάλλον συναναστροφής του παθόντος.

Η απεντόμωση για ότι προαναφέρθηκε εφαρμόζεται εξατομικευμένα για την κάθε περίπτωση, σταθμίζοντας τα δεδομένα και καταλήγοντας στην κατάλληλη θεραπεία η οποία θα είναι μείγμα του κατάλληλου χρονικού διαστήματος (μία ή περισσότερες φορές) και των κατάλληλων εργαλείων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν (υπολειμματικός ψεκασμός, χρήση gel, τοποθέτηση προϊόντων).

Ειδικά χαρακτηριστικά απεντόμωσης

Ασφαλή χρήση

Δεν χρειάζεται εκκένωση του χώρου, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το αρμόδιο υπουργείο και έχουν σήμανση C.E..

Προτεραιοτότητα η υγεία των ανθρώπων

Οι εφαρμογές θέτουν ως προτεραιότητα την υγεία των ανθρώπων, κατοικίδιων, την προστασία των περιουσιακών στοιχείων και του περιβάλλοντος.

Πιστοποιητικά

Συνοδεύονται πάντα από πιστοποιητικό απεντόμωσης.

Οι επιστήμονες μας

Οι επιβλέποντες των εξειδικευμένων εφαρμογών

Συχνές ερωτήσεις

            Η περίοδος πρόληψης για να μην δούμε έντομα, κυρίως κατσαρίδες, προσδιορίζεται περίπου μετά το Πάσχα, δηλαδή τους μήνες Απρίλιο-Μάϊο, με γνώμονα πως δεν έχουμε έντονες βροχές και η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει.

            Ωστόσο, η προληπτική απεντόμωση όπως παραδίδεται, αγκαλιάζει και λοιπά παράσιτα-στόχους, μυρμήγκια, σκουλήκια, αράχνες.

            Πέραν της πρόληψης, όταν έχουμε πρόβλημα στο χώρο μας, θεωρούμαστε περιστατικό και προγραμματίζουμε την απεντόμωση προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας.

            Εισπνοή ( απευθείας είσοδος στο αναπνευστικό σύστημα από την μύτη ), κατάποση ( απευθείας επαφή με την γλώσσα, το στόμα ή με κατάποση ), επαφή με το δέρμα ( απευθείας επαφή ποσότητας με το δέρμα ).

            Τα ανωτέρω αφορούν τα υλικά που πραγματοποιούνται οι ψεκασμοί στην υγρή ή αδιάλυτη φάση.

            Δεν παράγουν αναθυμιάσεις, δεν μυρίζουν.

            Πρακτικά, ειδικές οδηγίες σχετικά με την επικινδυνότητα των υλικών δίνονται όταν έχουμε παιδιά στο βρεφικό στάδιο και έντονη συναναστροφή με το πάτωμα, γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, κατοικίδια.

            Η απεντόμωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και επιτυχία συμπεριλαμβάνοντας και συνυπολογίζοντας τις ειδικές συνθήκες ενός χώρου.

Όχι. Επιγραμματικά :

Στόχος

Μέθοδος

Συχνότητα

Αράχνη

Ψεκασμός

Άπαξ

Κατσαρίδα αμερικάνικη, ασιατική

Ψεκασμός, Γέλη ( Gel )

Άπαξ

Κατσαρίδα γερμανική

Ψεκασμός, Γέλη ( Gel )

1-2 φορές

Κοριός

Ψεκασμός, Θερμική μέθοδος

Κατ’ εκτίμηση

Κουνούπι

Ψεκασμός, Ηλεκτρικές παγίδες

Κάθε 20-25 ημέρες

Μύγα

Ψεκασμός, Απώθηση

Άπαξ

Μυρμήγκι

Ψεκασμός, Γέλη ( Gel )

1-2 φορές

Παράσιτα περιστεριών ( ακάρεα, ψείρες )

Ψεκασμός, Θερμική μέθοδος, Απώθηση

Άπαξ

Σκόρος ρούχων

Ψεκασμός, Θερμική μέθοδος

Άπαξ

 

Σκόρος τροφίμων

Ψεκασμός, Θερμική μέθοδος

Άπαξ

 

Σκουλήκια

Ψεκασμός

Άπαξ

 

 Σφήκες

Ψεκασμός

2-3 φορές

Τσιμπούρι

Ψεκασμός

Άπαξ

 

Ψύλλος

Ψεκασμός, Θερμική μέθοδος

1-2 φορές

            Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ανήκουν στην κατηγορία δημόσιας υγείας και πρόκειται για ήπια χημικά νέας γενιάς που έχουν λάβει έγκριση για χρήση σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους. Δεν αφήνουν υπολειμματικότητα στους χώρους που εφαρμόζονται και έχουν μία μικρή διάρκεια ζωής ( 2-3 μήνες ) η οποία εξαρτάται από την έκθεση στον ήλιο ( θερμοκρασία ), το υλικό που έχει εφαρμοσθεί ο ψεκασμός ( πορώδη ή μη υλικά/ επιφάνειες ), καθαριότητες/ πότισμα ( νερό ).

            Την ασφάλεια όμως της εφαρμογής την εγγυάται ο επαγγελματίας που παραδίδει την παροχή υπηρεσιών. Η υπηρεσία πρέπει να παρέχει ασφάλεια για τα παιδιά, τις ειδικές ομάδες ανθρώπων με θέματα υγείας, τα κατοικίδια, τους ενήλικες, το περιβάλλον, τα περιουσιακά στοιχεία.

            Για αυτό επιλέγουμε πάντα αδειοδοτημένη εταιρεία απεντόμωσης-μυοκτονίας, με εμπειρία, γνώση και εποπτεύοντες επιστήμονες, ώστε η απεντόμωση να είναι ασφαλής και επιτυχημένη απέναντι στο παράσιτο-στόχο.

            Δίνεται μία μικρή προτεραιότητα στα υλικά του ψεκασμού για 3-4 ημέρες. Δεν πρέπει δηλαδή να σφουγγαρίσουμε για τις ημέρες αυτές τις ψεκασμένες επιφάνειες, οι οποίες προκύπτουν να είναι τα όρια των δωματίων στο ύψος του σοβατεπί. Ουσιαστικά, οικιακά μπορούμε να κάνουμε κανονικά, σκούπισμα και λίγο πιο διακριτικό σφουγγάρισμα. Αν πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας ( κλιμακοστάσιο, αποθήκες, πυλωτή, λεβητοστάσιο ), προγραμματίζεται η επίσκεψη του συνεργείου καθαρισμού για την επόμενη εβδομάδα μετά την επίσκεψη της απεντόμωσης ή η απεντόμωση θα ακολουθήσει την υπηρεσία καθαρισμού την ίδια ή την επόμενη μέρα.

            Δεν χρειάζεται να λείπετε από το σπίτι.

            Ζητάτε πάντα πιστοποιητικό απεντόμωσης. Στο σώμα του μπορείτε να δείτε τον αριθμό αδείας της εταιρείας, τις πιστοποιήσεις της, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εφαρμογή, προτεινόμενες θεραπείες, χρήσιμα τηλέφωνα, υπογραφή υπεύθυνου/ επιβλέποντος επιστήμονα.

            Χωρίς το πιστοποιητικό, δεν νομιμοποιείται η υπηρεσία και κατ’ επέκταση το συνεργείο που εμφανίστηκε για να την παράσχει.

            Οι άνθρωποι του συνεργείου απεντόμωσης, πρέπει να έχουν κατάλληλη ενδυμασία ( φόρμες εργασίας ) και να διαθέτουν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας  ( μάσκα, γάντια, υποδήματα εργασίας, ποδονάρια ).

Κλείστε ραντεβού

Χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα μπορείτε να ορίσετε την ημερομηνία και την ώρα του ραντεβού σας. Σύντομα ένας εξειδικευμένος συνεργάτης θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας μέσα από την σελίδα Επικοινωνία.

Επικοινωνία

Έχετε περισσότερες απορίες ή θέλετε περισσότερες διευκρινίσεις για την διαδικασία της απεντόμωσης;

Χρησιμοποιήστε την φόρμα επικοινωνίας για να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ή εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας ώστε να μας καλέσετε.

Υγειονομική Αττικής Εταιρεία απεντόμωσης Αθήνα
Scroll to Top